WORKSHOPS VOOR

Koninklijke Marechaussee

Samen naar Fit & Vitaal

Sneller & minder blessures, slim trainen

 

De Koninklijke Marechausse moet klaar zijn voor de toekomst, aldus Kolonel Frank Rippens commandant Opleidings-Trainings en Kenniscentrum. (OTCKMar) lees hier het artikel.

Wat kan de KMar leren van onze organisatie leren, vroeg Anton zich af? Hoe we omgaan met obstakels, letterlijk en figuurlijk..!  We overwinnen obstakels en kunnen ze inschatten als de beste. We zijn immers expert op dit gebied.

 

Wat ooit door de Franse Marineofficier George Hébert is ontdekt, de ‘méthode naturelle‘, is door de nieuwe generatie freerunners verbeterd. Met wetenschap aan onze kant proberen we de defensie ‘Future Proof’ te maken.

Zodoende verbeterde ZERO het bewegingsprogramma en brengt sindsdien kwalitatief onderwijs naar defensie. Het idee dat we bijdragen aan het programma, duurzaam gezond inzetbaar (Fit & Vitaal)  voor alle medewerkers, maakt ons trots!

Al tijdens de allereerste oefeningen worden de medewerkers bewust van de meeste gemaakte fouten. Je doet niet alleen inzicht op waar blessures vandaan komen, je leert ook hoe ze kunnen worden voorkomen. Minder blessures dus.

 

 

Meer zelfvertrouwen en veiliger

 

Misschien is het grootste verschil tussen defensie en de freerun-community de omgang met regels. In het verkeer kunnen we niet zonder regels, maar in organisaties zitten ze soms flink de voortuitgang in de weg. De kunst van regels binnen routine en ijzeren discipline is hoe en wanneer je ze inzet.

Wij hebben het zware werk gedaan, het uitschrijven van bewegingsanalyses, methodieken. Trainingsmethodes omgezet en weer ingericht naar de operationele praktijksituaties, nu enkel nog implementeren.

Veiliger en met meer zelfvertrouwen over obstakels, weten wat je kunt en niet kunt. Fysiek en mentaal bekwaam en voorbereid voor elk obstakel!

Tijdens de trainingen en bijscholingen leer je de technische kant van het bewegen, inschatten en uitvoeren maar ook hoe je tactisch om gaat met je lichaam en geest. Leren balanceren (soms letterlijk) zodat wanneer je operationeel moet zijn, optimaal en duurzaam presteert.

Leer hier meer over de geschiedenis van ZERO.
Lees hier meer over de geschiedenis van Parkour. (Freerunning)

Als je doet wat je altijd deed, krijg je dezelfde resultaten.. – Albert Einstein

– Anton Frederiks oprichter & eigenaar ZERO Freerunning & Freerun Academie

 

 

BEKIJK ONZE

LAASTE FOTO’S