ZERO BIEDT JONGEREN

PERSPECTIEF

Het is 2006. ZERO-oprichter Anton Frederiks rijdt door Dronten als hij in zijn ooghoek twee jongens op een zandbult ziet freerunnen. Al gauw worden ze vrienden en starten ze samen met intensieve trainingen. Als jonge gasten benutten ze elk vrij moment om de vetste tricks te oefenen en de tofste parcours af te leggen.

En waar we nu staan

Wat begon als een hobby, liep al gauw (positief) uit de hand. In 2017 kreeg ZERO de eerste officiële dependance in Dedemsvaart en vandaag de dag… staat ZERO met een professioneel team van inmiddels 15 docenten wekelijks op bijna 20 (!) locaties voor de doelgroep klaar. Onze docenten dagen elkaar onderling voortdurend uit om ook zelf te blijven groeien en professionaliseren.

Anton Frederiks

De ZERO-Cultuur 

Bij ZERO vinden we het belangrijk om te werken aan een cultuur waarin iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt. Sport bindt samen, maar competitie kan ook veel kapot maken. Binnen ZERO streven we daarom naar maatwerk voor iedereen. Onze docenten verwachten niet het onmogelijke van je, maar dagen je wel degelijk uit jezelf steeds weer te overtreffen. Zo haal je het meeste uit de lessen, maar ook uit jezelf. Binnen ZERO werken we bewust aan de hand van de ‘ZERO-code’. We gaan voor:

En waar we nu staan

Binnen ZERO dragen we zorg voor elkaar, en werken we zorgvuldig. Maar we gaan tegelijk voor het maximale. ‘Goed genoeg’ is niet voldoende, we gaan voor excellentie. We feedbacken elkaar, want alleen zo kun je groeien. Geen groei zonder groeipijn. Dit alles doen we in een cultuur van maximale openheid. Want sport is zoveel meer dan een uurtje zweten. Bij ZERO worden vriendschappen geboren, diepe gesprekken gevoerd en altijd scherpe en goede vragen gesteld – zodat je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterk en scherp blijft.

Missie

ZERO biedt jongeren ruimte tot zelfontwikkeling door middel van freerunning en fun.

Bij ZERO zien we sport en beweging als essentieel voor de ontwikkeling van een gezonde levensstijl. Steeds minder jongeren doen aan een sport. Als je het ons vraagt, moet dat veranderen. Een sportende maatschappij is een sterke maatschappij!

Freerunning is een sport bij uitstek waarin je creativiteit en skills maximaal samenkomen. De perfecte sport voor iedereen met een beetje durf. Het is zowel een indoor als outdoor sport en veel van onze docenten en leerlingen oefenen dan ook voortdurend hun nieuwste tricks – op schoolpleinen, in sportzalen en in winkelcentra.

Binnen ZERO gaan we voor meer dan een uurtje sport. Van onze docenten verwachten we dat ze er alles aan doen om te werken aan onderling respect en vertrouwen in de groep. Dat doen we door elkaar niet af te branden, maar juist aan te moedigen. Zo hebben we ook aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Een van de ouders schrijft: ‘Bij ZERO Freerunning werken enthousiaste docenten die kinderen en jongeren in een veilige omgeving aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Ze nemen onzekerheid bij kinderen weg en dit is, juist voor het zelfbeeld van kinderen en jongeren, een mooie opsteker!’ Kijk, en daar worden we blij van!

Doelgroep

ZERO zet zich in voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. ZERO is bovendien een actieve partner voor scholen, bedrijven en overheidsorganisaties.

Lees onze succesverhalen

VISIE – 2025

Binnen nu en drie jaar hopen we een eigen locatie in Zwolle te openen. Zo kunnen we écht het thuisgevoel voor jongeren creëren. We mikken op zo’n 2500 actieve freerunners, zodat we freerunning in Nederland écht op de kaart kunnen zetten.

Partners

Wij zoeken actief naar (landelijke) samenwerkingen waarbij onze missie centraal kan blijven staan. We vinden het belangrijk dat kwaliteit ook bij onze partners hoog in het vaandel staat. Zo kunnen we de veiligheid van onze activiteiten garanderen en streven we naar het maximale.