DE MASTERCLASS FREERUNNING

POLITIE ARNHEM

Arnhem in actie!
Nadat hij een rugbreuk opliep tijdens een achtervolging besloot Bas Vredeveldt stappen te ondernemen. In samenwerking met Anton Frederiks van ZERO Freerunning en in overleg met het IBT-centrum en -organisatie werd op 13 mei de eerste pilot Freerunning gegeven!
Tijdens de pilot viel het ons direct op dat collega’s veel op instinct doen. Daardoor gebruiken ze meestal niet de juiste techniek voor inzet, afzet en landingen. Om de collega’s hier te helpen werd de filosofie achter het freerunnen (obstakels overwinnen op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier) uitgelegd en getraind.

 

Na even oefenen mochten de collega’s het parkour doorlopen en kwamen gezamenlijk op een tijd van 132,8 seconden. Na 2 uur trainen kwam het team op 120,4 seconden – een tijdswinst van maar liefst 12,4 seconden!

Na afloop gaven 7 van de 7 collega’s aan minder blessures te verwachten. 

Ook verwachten alle 7 een hogere slagingskans bij achtervolgingen.

Dit vonden je collega’s ervan.

Op een respectvolle en eenvoudige wijze techniek aangeleerd krijgen. De juiste techniek onder de knie krijgen die met regelmaat herhaald moet worden zorgt dat je het eigen maakt

CIJFER: 10  

Sandra Riemslag

Wijkagent, Politie

Waarom zou deze workshop wel of niet een standaard onderdeel moet worden van de politie-opleiding?

  • Het zou echt een aanvulling zijn!.
  • Leuk om te doen en nuttig voor de praktijk.

CIJFER: 10

Bert Bloesma

Wijkagent, Politie

Techniek en behendigheid, ook in teamverband, zijn nodig. Er wordt nu weinig tot geen aandacht aan besteed. Het is gewoon gaan en zie maar. Deze training voegt juist wat techniek toe. Het is leuk om te doen en je hebt zeker wat aan de technieken tijdens ons werk.

CIJFER: 9

Maarten Zuijdwijk

Senior GGP-milieu, Politie

Het springen over obstakels en het klimmen over muren is iets wat regelmatig voorkomt. Dit wordt tijdens de opleiding kort aangehaald maar niet voldoende. Dit is wel een meerwaarde voor snellere achtervolgingen. Goed om te ervaren.

CIJFER: 8

Robin Neijenhuis

Aspirant, Politie