WELKOM

Welkom bij ZERO Freerunning!

Op deze pagina willen we je direct voorzien wat praktische info en tips zodat jij goed voorbereid bent voor de komende tijd!

Wanneer is er les?

Wanneer is er les?

Voorkom dat je voor een dichte deur staat, klik op locaties om te kijken op de jaarplanning van jou ZERO training locatie.

Wat te dragen naar je eerste freerunning les

Wat te dragen naar je Eerste Proefles Freerunning: Kleding en Schoeisel Tips

Freerunning is een spannende sport die lenigheid, kracht en coördinatie vereist. Als je je hebt aangemeld voor je allereerste proefles freerunning, ben je ongetwijfeld enthousiast om te beginnen. Maar wat moet je dragen? De juiste kleding en schoenen zijn essentieel om een goede start te maken en blessures te voorkomen. Hier zijn enkele handige tips voor wat je moet dragen naar je eerste proefles freerunning.

1. Comfortabele Kleding

Het belangrijkste is dat je comfortabele kleding draagt die je bewegingsvrijheid niet beperkt. Kies voor kleding die niet te strak zit, maar ook niet te los hangt. Hier zijn enkele suggesties:

  • T-shirt of sportshirt: Een lichtgewicht, ademend shirt is ideaal. Vermijd zware of dikke materialen, want je zult waarschijnlijk gaan zweten.

  • Sportbroek of legging: Een broek die gemakkelijk met je meebeweegt, zoals een sportbroek of legging, is een goede keuze. Kies voor iets dat niet te wijd is om te voorkomen dat het in de weg zit.

  • Geen sieraden of riemen: Verwijder eventuele sieraden, riemen of andere accessoires die je kunnen hinderen tijdens het bewegen.

2. Schoeisel

Het juiste schoeisel is van cruciaal belang om je voeten te beschermen en je grip te verbeteren. Hier zijn enkele schoeiselopties:

  • Sportschoenen: Kies voor sportschoenen met een platte, stevige zool en een goede grip. Hardloopschoenen zijn meestal niet ideaal vanwege hun demping, dus ga voor schoenen die dicht bij de grond staan.

  • Barefoot schoenen: Sommige freerunners geven de voorkeur aan barefoot schoenen omdat ze een beter gevoel van de ondergrond bieden. Als je hierin geïnteresseerd bent, kan dit een optie zijn.

  • Parket- of turnschoenen: Als je al weet dat je serieus geïnteresseerd bent in freerunning, kun je overwegen om parket- of turnschoenen aan te schaffen. Deze zijn speciaal ontworpen voor turnen en bieden een uitstekende grip.

3. Extra Tips

  • Laagjes: Als je in een koud klimaat traint, kleed je dan in laagjes, zodat je kunt aanpassen aan de temperatuur terwijl je opwarmt.

  • Hoofdband of haarband: Als je lang haar hebt, kan het handig zijn om het uit je gezicht te houden met een hoofdband of haarband.

  • Denk aan de omgeving: Als je freerunning buiten traint, zorg er dan voor dat je kleding geschikt is voor het weer. Draag bijvoorbeeld een hoed en zonnebrandcrème bij zonnig weer, en een windjack bij winderige dagen.

  • Neem een reserve-outfit mee: Het is altijd een goed idee om een reserve-outfit mee te nemen voor het geval je erg vies wordt of als je na de training van kleding wilt wisselen.

Vergeet niet dat je ook freerun kleding en uitrusting kunt vinden in onze Zero Freerunning Webshop. In je eerste proefles draait alles om plezier en kennismaking met de sport. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en je vrij kunt bewegen. Door de juiste kleding en schoenen te dragen, ben je goed voorbereid om te beginnen met je freerunning avontuur. Vergeet niet om naar de instructies van je trainer te luisteren en vooral, geniet van elke sprong en flip!

Mag ik een vriendje meenemen?

Een vriendje of vriendinnetje is altijd welkom – 30 dagen lang zelf.
Vanwege veiligheid moet er door ouder of verzorger (tekenbevoegde) een proeflesabonnement worden aangevraagd.

Afwezig - Waar kan ik mij afmelden?

1. Kun je een keer niet aanwezig zijn – jammer! 
Meld je dan af bij je docent – zijn nummer is te vinden in de omschrijving van de groepswhatsapp 

2. Ben je langer tijd niet in staat op naar de les te komen, neem dan contact op met ons via Whatsapp  

Ik heb een andere vraag

Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via WhatsApp